Blog ni adalah rekaan aku semata-mata... Dalam blog ni terdapat hasil tulisan titik pena aku sendiri dan ada juga artikel-artikel atau blog-blog menarik yang di "copy" kan dari bloggerz2 laen utk dikongsi bersama... Terlebih dahulu, aku nak mintak maaf awal2 jikalau ader maner2 artikel atau penulisan dalam blog ni yang menyinggung mana2 pihak. Sebarang komen dan kritikan membina amat dialu-alukan

Rabu, 16 September 2009

Harga Proton di Arab Saudi

Apakah benar harga proton di sana jauh lebih murah dari Malaysia...
Kualitinya juga jauh berbeza daripada yang dijual di malaysia...

Cuba kita tgk harga proton kat sana,

Harga Persona kat Saudi = SR 36,100
Harga Gen2 kat Saudi = SR 33,600
Harga Waja kat Saudi = SR 37,950

1 Saudi Riyal = RM 0.94

maknanya,

harga Persona kat Saudi = RM 33,934 aje
harga Proton Gen2 kat Saudi = RM 32,256 aje
harga Waja kat Saudi = RM 35,673 aje…

mai la kita pakat2 beli kereta buatan Malaysia di Arab Saudi...
kenapa?
sana kan lagi murah.....

Geng Pengembaraan Bermula 2009 : Upin & Ipin

Saya memohon maaf kerana terpaksa mendelete posting sy sblm ini yg berkaitan dgn citer ni...
kerana beberapa masalah teknikal...

namun sekali lagi sy akan publishkan link utk download citer ni....


http://www.megaupload.com/?d=QCPH29AE

or

http://rapidshare.com/files/278593791/Geng.Upin.Ipin.DVDRip.part1.rar
http://rapidshare.com/files/278593684/Geng.Upin.Ipin.DVDRip.part2.rar

or

http://rapidshare.com/files/278213312/Team_Gempak_Geng_Pengembaraan_Bermula_2009_DVDRip.RMVB-KURYU.z ip.001
http://rapidshare.com/files/278216461/Team_Gempak_Geng_Pengembaraan_Bermula_2009_DVDRip.RMVB-KURYU.z ip.002
http://rapidshare.com/files/278211424/Team_Gempak_Geng_Pengembaraan_Bermula_2009_DVDRip.RMVB-KURYU.z ip.003

or

http://rapidshare.com/files/277782202/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/277816379/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/277850210/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/277881326/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part4.rar
http://rapidshare.com/files/277907029/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part5.rar
http://rapidshare.com/files/277939664/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part6.rar
http://rapidshare.com/files/277962608/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part7.rar
http://rapidshare.com/files/277966682/Geng_Pengembaraan_Bermula_-_Upin___Ipin__2009__DVDRip_XviD-KaR L_JWG_.part8.rar


or


http://rapidshare.com/files/277942264/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 1.rar
http://rapidshare.com/files/277959386/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 2.rar
http://rapidshare.com/files/277979260/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 3.rar
http://rapidshare.com/files/277996559/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 4.rar
http://rapidshare.com/files/278016889/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 5.rar
http://rapidshare.com/files/278038992/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 6.rar
http://rapidshare.com/files/278061331/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 7.rar
http://rapidshare.com/files/278089095/Geng.Pengembaraan.Bermula._2009_.DvDrip-arYzs-eDkUn_eRiKa.part 8.rar

or

http://www.mediafire.com/?sharekey=1fc413e98e9295ec95af63b7d44918aacc5f4f566f6d0805

or


part 1 - http://www.mediafire.com/?zorzznwnhtz
part 2 - http://www.mediafire.com/?dm2mvmiwmmz
part 3 - http://www.mediafire.com/?ojjm3fzr2nu
part 4 - http://www.mediafire.com/?dnmymmkzytu

or

http://www.megaupload.com/?d=2JKBHHY6

or

http://www.adrive.com/public/20447ee941bc139952219b729b0b150333c262e6d80d91c10a0768e14f4fb7ef.html

ok...selamat mendownload...


"Rasul Melayu" ditangkap selepas tiga tahun menghilang

SHAH ALAM 16 Sept . - Selepas tiga tahun menghilangkan diri, Abdul Kahar Ahmad yang mendakwa dirinya sebagai rasul Melayu dan menghadapi tuduhan menghina Islam serta menyebarkan ajaran sesat akhirnya berjaya ditangkap dan dibawa ke Mahkamah Tinggi Syariah di sini hari ini.

Abdul Kahar akan ditahan di Penjara Sungai Buloh sehingga perbicaraan pada Oktober ini selepas Hakim Syarie, Abu Zaki Mohammad memerintahkan waran tahanan dikenakan terhadapnya selepas tertuduh gagal hadir ke mahkamah sejak Jun 2006.

Dia yang ditahan ketika sedang berkemas untuk berpindah pada pagi ini memberi alasan menerima ugutan bunuh serta wujud cubaan membunuhnya sebagai sebab tidak hadir serta mahu dibebaskan dengan jaminan.

Kes Abdul Kahar akan disebut semula pada 24 September ini untuk membolehkan waran tahanannya diperbaharui. - Utusan.


'Rasul' Mariam bila lagi?
hehe...
__._,_.___