Blog ni adalah rekaan aku semata-mata... Dalam blog ni terdapat hasil tulisan titik pena aku sendiri dan ada juga artikel-artikel atau blog-blog menarik yang di "copy" kan dari bloggerz2 laen utk dikongsi bersama... Terlebih dahulu, aku nak mintak maaf awal2 jikalau ader maner2 artikel atau penulisan dalam blog ni yang menyinggung mana2 pihak. Sebarang komen dan kritikan membina amat dialu-alukan

Sabtu, 18 April 2009

NEW PERODUA MOVE 660cc .... RM35000~45000

Betol ker ni kereta keluaran perodua yg baru??
saper tahu...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Jumaat, 17 April 2009

Penipu Besar berjaya dikesan

merujuk kepada posting sy yg lepas iaitu

AWAS!!! Penipu besar di Internet

dan

Kes Abdul Mutalib lagi....@penipu

terdapat seorang pembaca telah meningglkan komen bahawa
si Abdul Mutalib bin Ahmad itu telah berjaya dikesan.
dia akan dihadapkan ke mahkamah tribunal pengguna Kuching pada 20 april 2009.

So, saper2 yg pernah kena tipu dgnnya,dan rasa2 nk jumpa sendiri dgnnya,
blh la ke sana.
difahamkan dia juga sebenarnya bekerja di AirAsia sbg ramp team leader.

Anak zina boleh dibinkan dgn bapa sebenar.

"Kata Dr Yusuf al-Qaradawi: "Lelaki dan wanita yang berzina jika bertaubat kepada Allah dan ingin keluar dari yang haram kepada yang halal, dari kehidupan yang dicemari kepada kehidupan yang bersih, berubah kehidupan mereka dari zina yang haram kepada persetubuhan yang halal, maka perkahwinan mereka sah dengan ijmak (sepakat tanpa kecuali seluruh para mujtahid)…beberapa tokoh fekah salaf; 'Urwah bin al-Zubair, al-Hasan al-Basri, Ishaq bin Rahuyah dan selain mereka berpendapat harus dinasabkan anak zina kepada bapa zinanya jika wanita berkenaan tidak pernah berkahwin (selepas itu). Pendapat ini disokong oleh Syeikhul Islam Ibn Taimiyyah dan muridnya Ibn al-Qayyim". (lihat: islamonline. net). Namun, keputusan Fatwa Perlis hanya membincangkan tentang keharusan menasabkan anak kepada suami sekalipun perkahwinan itu kurang daripada enam bulan. Dengan itu maka mereka yang terlibat dalam perzinaan lalu bertaubat dan berkahwin, anak yang dikandung bolehlah dinasabkan kepada si suami sekalipun baru berkahwin dengan syarat tiada bantahan daripada suami.

Antara kebaikan fatwa ini; ia menutup keaiban lepas yang berlaku kepada pasangan yang sudah berkahwin dan bertaubat. Juga menghilangkan perasaan malu dan terasing anak yang selama ini tidak dibinkan kepada bapanya disebabkan faktor kekurangan tempoh perkahwinan serta membantu ibu bapa yang terlanjur meneruskan kehidupan dan pembinaan keluarga.

Ada yang kata; fatwa ini menggalakkan orang berzina. Saya kata tidak sama sekali; ia memberi orang bertaubat dan menyelamatkan maruah anak yang tidak berdosa. Yang menggalakkan maksiat adalah adegan-adegan panas dalam media, juga pengurusan yang menyusahkan kahwin dan talak. Fikiran anda jangan terbalik!


Artikel penuh disini
http://serikasih. blogspot. com/2008/ 11/tanda- tanda-dunia- kita-mula- terbalik. html

Isnin, 13 April 2009

Nabil raja lawak peluk Irma?

Artis...biasa lah...hehehe
apa pun,komen sendri...
lu pikir lah sendri






kat bwh ni gambar diambil dari web OH artis