Blog ni adalah rekaan aku semata-mata... Dalam blog ni terdapat hasil tulisan titik pena aku sendiri dan ada juga artikel-artikel atau blog-blog menarik yang di "copy" kan dari bloggerz2 laen utk dikongsi bersama... Terlebih dahulu, aku nak mintak maaf awal2 jikalau ader maner2 artikel atau penulisan dalam blog ni yang menyinggung mana2 pihak. Sebarang komen dan kritikan membina amat dialu-alukan

Khamis, 19 Februari 2009

Made In China


伟大的中国制造
可怕,只怪中国人太聪明!
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj

2
.中国人字把棒子害惨了
cid:D9747DE827BD478D8CC666208855A9CC@HAILING

3
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj

4
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj
5山寨炸
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj
6山寨PS
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj
7Starbucks
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj
8.超红花油
伟大的中国制造叶!!!made in chinaby feverzsj

Mak cik OTAI...jgn maen2

Photobucket

Kete kura versi terbaru

Photobucket

Nasib Si Penjual Ikan

Photobucket

MAWI nyaris maut.....!!!

Photobucket

Kenapa di Israel Tak Jual Coke dan Pepsi kat negara diorang?

Assalamualaikum kengkawan... .


Last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya.

dia nak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women.

menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul!

And kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa
acidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & at that time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ?

Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies, pls stop drinking & buying coke & pepsi.


Allahuakbar!

 

johor vs negeri sembilan



johor-fc.jpg negri.gif

“Suatu petang di Stadium Paroi, ada sebuah perlawanan bolasepak Liga Super di antara pasukan Johor menentang pasukan tuan rumah iaitu Negeri Sembilan.

Laungan “Golllll!!!!! !!!!!” bergema apabila pasukan Negeri Sembilan berjaya menyumbat gol. Semua penyokong tuan rumah bersorak sambil berdiri merayakan gol tersebut.

Dalam kekecohan, penonton dari Johor terpijak kaki penyokong tempatan, dan dengan sopannya berkata, “Sorry”.

Penyokong tempatan itu memandang penonton tersebut dari atas ke bawah, sebelum membalas, “Sori, kopalo ayah ko.. Kan dah ompek kosong tu! Tengok kat scoreboard tu!Buto ko apo?”

(”Seri, kepala ayah kau.. Kan dah 4-0 tu! Tengok kat scoreboard tu! Buta ke apa?”)

(Lawak 18sx) Sosej dan lembu



Ada kisah seorang anak yang diberi peluang untuk belajar di Amerika untuk dapatkan degree, tapi selepas 15 tahun, x pernah lulus, akhirnya bapak dia dah x sanggup lagi tanggung beban wang untuk anaknya itu, terpaksalah dia bawak balik ke Malaysia.

Sepanjang perjalanan dari airport ke rumah, bapaknya diam aje (marah la tu).

Si anak dah rasa x best, so dia pun cari la idea untuk berbual & tunjuk pada bapak dia yang dia kat Amerika ada gain something la dgn pekembangan teknologi. So dia ckp dgn bapak dia:

Anak: Bapak tau x, kat Amerika sekarang teknologi dah maju giler. Sekarang nak buat sosej x payah nak sembelih lembu, buang kulit, masuk je lembu dalam machine, dah jadi sosej....

Bapak: Itu teknologi dah lapuk. Kat Malaysia lagi advance. Aku 32 tahun dulu, masukkan sosej aje dah keluar lembu sekor... menyusahkan plak tu...


Kes Abdul Mutalib lagi....@penipu

ader lagi yg kena tipu ngn mamat nih...
saper masih ingat ,dulu aku pernah posting pasal Abdul Mutalib bin Ahmad ni...
nampaknya x serik2 lagi dier ni...
klu saper yg x ingat,blh rujuk kat sini

klu anda nk tahu,kawan saya yg nk beli laptop
ari tu,adalah seorang tentera,dan beliau telah
memberikan salinan kad pengenalannya (BAT C 10) kpd si Mutalib tu...

dan semalam,member saya tu telah dicari oleh pegawai risik tentera,
kerana anak saudaranya telah ditipu oleh si Mutalib tu lah...

Si Mutalib tu telah memanipulasikan kad pengenalan asal member saya tu...
walaupun kad pengenalan tersebut nampak kelakar jika dilihat oleh warga
tentera,namun bagi civilian yg x pernah melihat IC tentera mungkin
akan mempercayainya 100%....
rasanya tak perlu lah aku nk sertakan gambar IC member aku tu,
nanti ada lak org laen yg amik kesempatan.

nasihat aku pada korang semua,
kalau nk beli barang melalui internet,hati2 lah,
klu dia bagai salinan IC nya selain daripada MYkad,maka
rujuk lah kpd pihak yg berkenaan.
klu dia bagi salinan IC tentera,tanya lah kat mana2 anggota tentera,
btol ker tak IC tentera macam tu...

Satu lagi aku mintak sgt korang heboh2kan pada rakan2 korang
yg suka membeli barang secara online ni.aku xnk ramai lagi yg tertipu,
itu semua hanya mengKAYAkan si MUTALIB dan penipu2 yg laen.
Hari ni,member aku dah wat laporan polis,
sebelum ni pun dah byk laporan polis mengenai MUTALIB ni,
tp nampak macam kebal semacam ajer dia ni,

PDRM,tolonglah wat siasatan secara menyeluruh,mengenai akaun bank dia tu,
mungkin dia ada org dalam yg bekerja kat MaYBANK,
atau dia sendiri yg bekerja kat situ...
apa pun itu semua hanya lah andaian aku ajer.
Sekian semua!

Adakah DUN di Perak akan dibubarkan??

MB dan semua exco Perak digantung hadiri sidang DUN
Feb 18, 09 6:50pm

Jawatankuasa Hak dan Kebebasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak hari ini menggantung Menteri Besar, Datuk Dr Zambry Abdul Kadir daripada menghadiri sidang dewan selama 18 bulan, manakala kesemua enam exconya digantung selama 12 bulan.

Keputusan itu diumumkan oleh Speaker DUN Perak V Sivakumar selepas selesai bersidang hari ini.

Perkembangan terbaru ini akan melontarkan Perak ke dalam satu lagi krisis, selepas Barisan Nasional (BN) mengambil alih kerajaan negeri awal bulan ini.

bm version bn perak state exco 180209Sebelum itu, Dr Zambry memberi keterangan kepada jawatankuasa tersebut berhubung kenyataannya terhadap Speaker Sivakumar.

Beliau dan enam exconya dirujuk ke jawatankuasa itu berhubung dakwaan mereka telah menghina DUN apabila mengangkat sumpah jawatan Selasa lalu.

Enam exco berkenaan ialah Datuk Ramly Zahari (Manong), Datuk Saarani Mohamad (Kota Tampan), Hamidah Osman (Sungai Rapat), Zainol Fadzi Paharuddin (Sungai Manik), Mohd Zahir Abdul Khalid (Kamunting) dan Dr Mah Hang Soon (Chenderiang).

Siasatan berkenaan dijalankan mengikut Perkara 72(3) Perintah Tetap DUN Perak.

Dipanggil beri keterangan

Turut dipanggil memberi keterangan kepada jawatankuasa berkenaan adalah dua wartawan, masing-masing daripada akhbar The Star dan Sin Chew Daily.

Jawatankuasa itu dipengerusikan Sivakumar dan dianggotai enam Adun iaitu Datuk Hasbullah Osman (Temenggor) dari BN manakala lima lagi daripada pakatan pembangkang iaitu Husin Din (Selingsing), Chan Ming Kai (Simpang Pulai), Ong Boon Piow (Tebing Tinggi), Loke Chee Yan (Kepayang) dan Sum Chok Leng (Bercham).

Sivakumar masih menjadi Speaker DUN Perak kerana kerajaan baru BN belum lagi mengadakan sidang dewan untuk menggantikan beliau dengan calon dari BN.

Dengan menggantung tujuh daripada 28 ahli dewan undangan negeri (Adun) BN, maka jumlah wakil rakyat kini kembali memihak kepada Pakatan Rakyat.

Jika dewan bersidang sekarang, BN akan hanya mempunyai 24 Adun di pihaknya - termasuk tiga calon bebas - manakala Pakatan mempunyai 28 Adun.

Di segi teknikalnya, kerajaan negeri BN masih boleh terus memintah Perak, tetapi ia tidak boleh mengadakan sidang dewan kerana bimbang Pakatan akan mengemukakan usul tidak percaya terhadapnya.

Kesemua tujuh Adun BN itu diberi notis saman supaya tampil di hadapan jawatankuasa itu berikutan aduan Adun Canning (DAP), Wong Kah Woh, bahawa majlis angkat sumpah jawatan mereka bertentangan dengan Undang-undang Tubuh Negeri Perak dan menghina DUN kerana Menteri Besar Ke-10, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin, belum meletak jawatan secara rasmi.

Speaker: Ada kes prima facie

Sivakumar berkata, setelah meneliti aduan tersebut, beliau mendapati satu kes prima facie terhadap Zambry dan enam exco berkenaan.

"Keputusan ini diambil selepas mendapati kesemua mereka gagal dan tidak memberikan sebarang penjelasan dalam Mesyuarat Jawatankuasa Hak dan Kebebasan yang diadakan hari ini.

"Mereka telah gagal menawarkan sebarang penjelasan atas tindakan mereka yang menghina Dewan Undangan Negeri," kata Sivakumar dalam satu kenyataan akhbar empat perenggan di sini lewat petang ini.

Sebelum itu, kesemua tujuh Adun terbabit telah dipanggil untuk memberi keterangan pada jam 3 petang di Bilik Mesyuarat Bahagian Kewangan, Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri di sini.

Zambry dan enam Exco itu yang dilihat keluar dari bilik mesyuarat itu pada kira-kira 3.30 petang enggan memberikan sebarang komen kepada pemberita yang menunggu.

Khabar angin tentang Hee

Di samping itu, Perak juga dilanda khabar angin bahawa Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Jelapang, Hee Yit Foong telah meletak jawatan.

Sebelum ini, beliau bertindak keluar dari DAP dan menjadi Adun bebas yang menyokong BN.

Bagaimanapun, seorang pemimpin DAP ketika dihubungi menafikan perkara itu.

Rabu, 18 Februari 2009

Penat taw jadi organizer

wel....wel....
penat atau x tp itu
satu misi yg aku perlu laksanakan dgn sempurna....
sempurna......

loni aku ngh sibuk planning
utk wat camping kat pangkor,
awl bulan 3 ni....

xder la ramai mana pun yg pegi,
100 lebih jer...
hihihi...
poning kepalo den !!
adoi...

dulu pun aku ada wat dinner,
jugak utk seratus lebih,
utk menampakkn majlis tu nmpak grand,
aku keje keras,
dan hasilnya amat memuaskan,
tp bagi diri aku sbg organizer pulak
sebaliknya...
sibuknya ku kt majlis tu sampai x sempat
nk mengisi perut aku
dgn sepenuh2 nya...
satu sbb aku penat....
dua sbb aku dah xder mud.....

utk camping kali ni pun
mcm tu jgk...
nk cari tempat,
wat design baju yg menarik tertarik...
dan macam2 lagi lah...
semua peserta nampak sudah tidak
sabar utk pegi camping...
klu jumpa jer
mesti tanya pasal camping...
jd ker x??
aku jwb,
insyaallah...
semuanya dalam perancanagn...in progresssss
aku pun berharap jgk agar
apa yg dirancang semua berjalan lancar...
klu kokap jgk,
nk wat camna....mmg
xleh elak la tuh...

walaupun penat,
byk benefit jgk yg aku dapat....
antaranya cari tokey2 baju,
deal utk harga yg paling murah...
dan aku dapat wat baju
t-shirt jenis quick dry...
alah yg kain licin tu la...
yg tu aku dpat harga RM13.50 sehelai
dgn satu kaleer printing.

baju utk vip tu mahal sket la...
yg tu aku dapat RM 26,
sbb yg tu sulam.

lagi satu aku belajar utk menguruskan wang,
mengajar jugak aku sifat
INTEGRITI....
yg tu sgt penting.
klu xder integriti,
habis la duit tu aku makap....hahaha

Selasa, 17 Februari 2009

Masyarakat Yahudi di Iran.

Tidak banyak orang yang tahu bahwa penduduk Yahudi kedua terbesar setelah Israel di TIMUR TENGAH adalah di Iran! Iran…? Bukankah Iran berseteru berat dengan Israel dan bahkan Ahmadinejad mempertanyakan kebenaran jumlah korban Holocaust? Ya. Saat ini ada sekitar 25.000 penduduk Yahudi di Iran dan mereka bahkan punya perwakilan di parlemen Iran! Meski pemerintah Iran berseteru dengan Israel tapi mereka menetapkan diri untuk tinggal di Iran dan tidak bersedia untuk dibujuk pindah ke Israel. Bahkan ketika pemerintah Israel merencanakan untuk membayar keluarga Yahudi Iran yang mau pindah ke Israel sebesar $60,000, Masyarakat Yahudi Iran mengecamnya dengan pernyataan :

" Identitas Yahudi Iran tidak bisa dibeli dengan uang. Masyarakat Yahudi Iran adalah termasuk penduduk Iran tertua. Yahudi Iran mencintai identitas dan budaya Iran mereka. Jadi ancaman dan rayuan politis kekanakan semacam ini tidak akan berhasil."

Lantas bagaimana kehidupan mereka jika Iran dan Israel berseteru? Apakah hak hidup dan hak minoritas mereka diakui? Meski Iran dianggap sebagai negara yang 'tidak toleran' di mata Barat, utamanya dalam perseteruannya dengan Israel, pemerintahnya justru memberikan tempat dan perlindungan bagi warga Yahudi Iran. Bapak Revolusi Iran, Imam Khomeini, melindungi agama dan penduduk Yahudi dan, seperti Kristen Armenia, mereka dianggap sebagai 'Ahli Kitab' dan mendapatkan kebebasan menjalankan agama mereka berdasarkan Konstitusi Islam Iran Th. 1979. Imam Khomeini membedakan antara masyarakat Yahudi dengan Zionisme dan menganggap penduduk Yahudi tersebut sebagai warganegara Iran belaka dan melindungi hak-hak mereka.

Berdasarkan Konstitusi tersebut masyarakat Yahudi Iran dapat memilih perwakilannya di parlemen Iran dan menikmati hak-hak administrasi mandiri tertentu. Penguburan dan hukum perceraian Yahudi diterima oleh pengadilan Islam Iran. Bahkan penduduk Yahudi Iran juga kena wajib militer.

Penyangkalan Holocaust

Ahmadinejad beberapa kali menyampaikan slogan "Hapuskan Israel dari Peta" dan mempertanyakan jumlah korban Holocaust selama Perang Dunia II yang dianggapnya berlebihan.
Mr Mohtamed, perwakilan warga Yahudi di parlemen, menentang sikap presidennya – yang menunjukkan bahwa warga yahudi bisa dengan bebas menyampaikan pendapatnya di Iran. Ia juga mengutuk keras pameran kartun tentang Holocaust oleh koran Iran yang dimiliki oleh pemerintah daerah.

Meskipun menentang pemerintah Israel, pemerintahan Ahmadinejad baru-baru ini menyumbangkan sejumlah dana ke Rumah Sakit Yahudi Teheran, satu diantara hanya empat RS Yahudi di seluruh dunia yang dananya disumbang dari masyarakat yahudi yang tersebar – sesuatu yang agak aneh mengingat bahwa bahkan organisasi bantuan lokal pun kesulitan menerima bantuan dana dari luar Iran karena takut dianggap sebagai antek asing.
Ciamak Morsathegh, direktur RS ini berkata, :"Anti Semitism bukanlah fenomena Timur, bukan juga fenomena Islam atau Iran. Anti Semitism adalah fenomena Eropa," Ia menambahkan bahwa orang Yahudi di Iran, bahkan dalam kondisi yang paling buruk pun, tidak pernah mengalami penderitaan seperti orang-orang Yahudi di Eropa.

"Dengarkan saya, komunitas Yahudi disini tidak menghadapi kesulitan. Posisi kami tidak seburuk yang diperkirakan orang di luar Iran. Kami menjalankan agama kami dengan bebas, kami merayakan perayaan keagamaan kami, dan kami juga punya sekolah dan Taman Kanak-kanak sendiri." kata Farangis Hassidim pekerja Yahudi di RS tersebut.

Bagaimana dengan komunikasi dengan sanak famili yang ada di Israel? Sambil memotong daging, Hersel Gabriel si penjagal bercerita bahwa ia mengira akan mendapat masalah ketika kembali dari Israel, nyatanya petugas imigrasi tidak berkata apa pun tentang hal tersebut.

"Apa pun yang dikatakan di luar itu bohong semua –kami hidup nyaman di Iran – kalau kita tidak berpolitik dan tidak mengganggu mereka maka mereka juga tidak mengganggu mereka." katanya

Pelanggannya, Giti, ibu rumah tangga berusia paruh baya , sepakat dan berkata bahwa ia dengan mudah berbicara pada dua orang anaknya di Tel Aviv di telpon ataupun mengunjungi mereka.

"Tidak ada masalah pergi ataupun kembali; saya pergi ke Israel sekali lewat Turki dan sekali lewat Cyprus dan tidak ada masalah sama sekali.

"Yang lucu adalah bahwa sebelum revolusi islam di Iran, mungkin hanya ada 20 orang tua yang beribadah di sinagog," bisik Nahit Eliyason, 48, sambil melewati empat wanita lain untuk mencari tempat duduk yang kosong di Sinagog. "Sekarang tempat ini penuh. Sulit untuk mencari tempat kosong."

Paris Yashaya, produser film yang mengetuai komunitas Yahudi Teheran menambahkan, : "Kami lebih kecil dalam jumlah, tapi lebih kuat dalam segi lain."

Sebagai masyarakat non-muslim, orang-orang Yahudi diperbolehkan menyimpan minuman keras di rumahnya dan berdansa.

"Kadang-kadang saya pikir mereka lebih toleran terhadap orang Yahudi ketimbang pada diri mereka sendiri….. Kalau kami berkumpul di rumah, dan keluarga sedang merayakan upacara dengan anggur dan musik yang terlalu keras, dan jika mereka tahu bahwa kami Yahudi maka mereka tidak akan menegur kami, " kata Eliyason

"Dimana-mana di dunia ada orang yang tidak suka pada orang-orang Yahudi. Di Inggris mereka menggambar swastika (lambang Nazi) di kuburan Yahudi. Saya tidak beranggapan bahwa Iran lebih berbahaya bagi orang Yahudi ketimbang di negara lain.

Jom Heboh kini halal di PERAK

Ada desas desus mengatakan jom heboh kini sudah dihalalkan di Perak.
hhahahaha...
nampaknya pengaruh Islam Hadhari berkembang semula kat Perak.
adakah ini selari dgn pertukaran kerajaan di Perak(isu ni pun blm selesai lagi)....

tp yg lagi x best didengarnya....jom heboh tu akan diadakn dalam base TLDM?
apa kejadahnya....askar dah xder keje laen ker???
kompem la askar2 kat situ dikerahkan tenaga habis-habisan supaya
jom heboh tu jadi grand.
pegawai2 xper lah,bg arahan jer...
kesian kat anggota2 bawahan tu....klu nk bg askar berhibur pun,
xkan la sampai buat Jom Heboh dalam area tentera kot....
sepatutnya kawasan tu adalah kawasan larangan bg civilian...
tp klu dh wat program mcm tu...
em senang2 jer lah musuh menyelinap masuk...ops rasanya xyah menyelinap pun...
masuk camtu jer....abes la pertahanan kita cmtu...

aku harap berita yg aku dgr ni x betol la...
apa pun kita tgk jer lah bulan april nanti....

Geng kini di pawagam

kepada peminat2 animasi tu,
jom kita pakat ramai2 meriahkan pawagam.
kita sokong produk tempatan

sehingga kini aku
dapat byk maklum balas positif
mengenai cuter GENG tu...
semuanya amat berpuas ati
dgn animasi tersebut.

tahniah kpd rakyat malaysia....
xsabar nk tgk citer tu...
tunggu keluar CD jer lah...
nk tgk wayang xder masa...

Korupsi ada di mana-mana

bercakap soal korupsi tidak lari dari wang
dan peluang.
Apa yg korup sgt ni,
klu dah wang berjuta2 kat depan mata,
saper xnk yob...
hanya iman yg jadi sempadan....
klu x abis ler...

pihak kerajaan selalunya dikaitkan dengn byk korupsi,rasuah,
dan mcam2 lagi jenayah yg dihalalkan.
kt mana2 pun ader jer korupsi,kroni....

buat apa2 pun mesti nk jaga kroni dulu.
klu kroni tu bgs xper lah,
boley wat keje dgn bagus,
tp klu kroni yg reti nk besarkan perut ajer...
tu lah masalh yg teramat berat...tah baper kilo...
klu timbang ngn dancing,senget agaknya.


gambar bogel Elizabeth Wong

Selepas isu hangat skandal seks Soi Lek tahun lepas, tahun ini dunia politik bergegar lagi dengan isu gambar bogel ADUN PKR , Bukit Lanjan, Selangor iaitu Elizabeth Wong.Melalui berita TV gambar bogel Elizabeth Wong mula tersebar melalui MMS . Tentu ramai yang minta tolong pak cik google untuk mencari "gambar bogel Elizabeth Wong" ni.

“Saya mangsa dalam kejadian ini.” Demikian kenyataan Elizabeth Wong, salah seorang Exco Kerajaan Selangor, yang gambar berkeadaan bogelnya kini disebarkan menerusi internet dan MMS.

Dalam kenyataan satu muka, yang dikeluarkan sebentar tadi, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Lanjan itu berkata, beliau akan terus berkhidmat untuk rakyat negeri Selangor.

Kata beliau, penyebaran dan penerbitan foto atau video yang dimaksudkan merupakan “serangan dengki” ke atas personaliti beliau.

“Saya dimaklumkan bahawa beberapa orang sedang mencuba untuk menyebarkan foto atau video yang menunjukkan saya sedang tidur dalam keadaan separuh bogel dan juga dalam keadaan intim.

“Penyebaran dan penerbitan foto-foto atau video sedemikian merupakan serangan bersifat jahat ke atas personaliti saya.

“Saya adalah mangsa dalam kejadian ini,” kata wakil rakyat berusia 37 itu, yang masih belum berumah tangga dalam kenyataan berkenaan.

Kata Elizabeth, semalam beliau telah membuat laporan polis berhubung isu tersebut. Inilah kecanggihan teknologi yang banyak kebaikan dan juga keburukannya. Sekarang ini dengan handphone berkamera, kamera digital,video cam senang nak kenakan orang. Dulu kecoh dengan gambar pelajar yang membuat aksi seks melalui handphone kamera. Sekarang Elizabeth Wong yang sudah agak berumur pun menjadi mangsa.

Sebab tu dalam Islam tidak dibenarkan tidur berbogel walaupun bersendirian. Sepatutnya ahli politik seperti Elizabeth Wong ini kena berhati-hati dengan hubungan mereka walau pun agama mereka tidak melarang. Kan dah terkena... Tak kira apa agama pun seeloknya kahwin cepat supaya mengelakkan fitnah seperti ini. Nasib baik bukan Teresa Kok....